Fakültemiz Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Amine TERZİ Erasmus + Personel Ders Verme Hareketliliği Programı Kapsamında Slovakya’da Ders Verdi..

24 Ekim 2022, Pazartesi 41

Fakültemiz Hemşirelik Bölümü İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Amine TERZİ, Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği Programı kapsamında 3-7 Ekim 2022 tarihlerinde Slovakya’da Comenius University in Bratislava Jesenius Faculty of Medicine in Martin’de “Nörolojik Hastalıklar ve Hemşirelik Bakımı” ve “Nörolojik Hastalıklarda Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları” konulu ders verdi. Öğrencilerin yoğun ilgiyle dinlediği derslerde geleneksel ve tamamlayıcı terapilere ilişkin uygulamalar ve ders içi interaktif etkinlikler yapıldı. Program kapsamında görevlendirilen üniversitenin derslikleri, uygulama alanları, kütüphanesinde gözlem yapıldı. Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi ziyaret edildi ve bu ünitede çalışan hemşirelerle görüşmeler sağlandı. Ayrıca üniversite akademik personeli ile ikili işbirlikleri görüşüldü, yeni araştırma projeleri ve kongre, seminer, sempozyum gibi etkinlikler planlandı. Öğrenciler ve akademik personelden olumlu geribildirimler alınan programın oldukça verimli geçtiği belirtildi.