Öğrenciler Sağlık Eğitim ve Öğretim Dersini Uygulamalarla Öğreniyor

11 Kasım 2021, Perşembe 180

Öğrenciler Uygulamalarla Öğreniyor

Fakültemiz Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Sağlık Eğitim ve Öğretim dersi uygulamalarında kendi yazıp yönettikleri tiyatro oyununu sergilediler. Adölesanlarda Beslenme ve Sağlık konulu oyun 08.11.2021 tarihinde Nihat Gökyiğit Konferans salonunda sergilendi. Öğrencilerin yazıp yönettiği ve sağlıklı beslenme üzerine besteledikleri şarkı ile tiyatro oyunu izleyicilerden tam not aldı.

Dersin ana amacının sağlık, sağlığın korunması ve geliştirilmesi konularında birey ve toplumun bilinçlendirmesi, uygun davranış kazandırılmasının sağlanması olduğunu ifade eden ders sorumlusu Dr.Öğr.Üyesi Selma DURMUŞ SARIKAHYA bu davranışların öğrenilmesi ve alışkanlık haline getirilmesinin de yalnızca eğitimi süreci ile gerçekleşebileceğini iletti. Hemşirenin bir rolünün de sağlık eğitimcisi olması ve bu nedenle öğrencilerin eğitim yöntem ve tekniklerini kullanmayı öğrenmelerinin ve beceri kazanmalarının değerli olduğunu ifade etti.